Boulageriernes, bagerbutikkernes, vinduer i Paris fascinerer. Så er det sagt. Der er stort set en bager på hvert gadehjørne, så du kommer aldrig til at gå forgæves efter en croissant, hvis du er i byen.
Vi har her sammensat en liste over 5 gode bagerier og konditorier, som det er værd at slå et smut omkring, hvis du har en sød tand.
Ladurée – den nye baguette!
Ladurée er en luksuriøs klassiker, der ikke mindst er kendt for sine farvestrålende, sukkersøde macaroons. Hvor baguetten længe har været det mest kendte ikon for Paris, er den nu – takket være tv-serier som ’Sex and the City’ og ’Gossip Girl’ – overhalet indenom af de mintgrønne kageposer fra Ladurée.
Ladurée har adskillige butikker i Paris. Er du snedig, besøger du den på rue Bonaparte. Så kan du nemlig bagefter slå et smut omkring Pierre Hermés kagebutik, som ligger i samme gade.
Se alle adresserne på Ladurées hjemmeside
Pierre Hermé – den vilde!
Blandt kagekendere er Pierre Hermé den nye superstar, der for længst – ifølge kagekenderne – har væltet Ladurée af pinden.
Pierre Hermé arbejdede i sluthalvfemserne hos Ladurée, og da han stoppede hos Ladurée var det med en klausul om, at han ikke måtte åbne en tilsvarende butik i Paris inden for en årrække. Derfor åbnede den første Pierre Hermé butik faktisk i Tokyo.
Pierre Hermé er kendt for sine sære og utraditionelle kager, som ofte består af usædvanlige smagskombinationer. Imponerende, det er de – og det er ikke uden grund, at franske Vogue har givet Pierre Hermé tilnavnet ” The Picasso of Pastry”.
Find ham blandt andet i Rue Bonaparte 72, 75006 Paris
Jacques Genin – de klassiske kagers specialist
Jacques Genin er på en og samme tid en gammel og en ny stjerne på Paris’ stjernehimmel. I mange år drev han en fabrik, der leverede kager til de mest luksuriøse restauranter og hoteller i Paris. I 2008 åbnede han så sin egen forretning i Marais, som siden da har været velbesøgt.
Jacques Genin er en usædvanlig konditor. En rebel, siger han selv. Han er nemlig ikke uddannet konditor, men selvlært. Modsat andre konditorer har han ikke specialiseret sig i at opfinde nye kager, men i stedet om at forfine klassikerne. Særligt kendt er hans millefeuille.
Loading…Er du på besøg, så snut en – eller to – af husets karameller med.
Besøg butikken i Rue de Turenne 133.
Rose Bakery – den britiske
Et andet bageri, der får gode anbefalinger med sig, er Rose Bakery i Marais, der er ejet af britiske Rose. Stedet byder på økologiske kager, salater, quiches og brød – og med inspiration fra Storbritanien kommer du – heldigvis – ikke udenom the og engelsk brunch.
Stedet har et mindre område med borde og stole, men du kan også ”take away”. Rose Bakery er populært, så kom i god tid, hvis du er på udkig efter en brunch, der består af andet en croissant og cafe au lait.
Du finder Rose Bakery på tre forskellige adresser i Paris:
Rose Bakery
40 rue de Debblyeme, Marais
46 rue des Martyrs, Montmartre
10 Blvd De La Bastille
Boulangerie Sébastien Mauvieux – årets baguette 2012
Vi kommer ikke udenom den. Den franske baguette. Hvert år uddeles Meilleur Prix de Baguette de Paris – prisen for byens bedste baguette – og i 2012 gik prisen til Sébastien Mauvieux, indehaver af Boulangerie Sébastien Mauvieux. Sammen med prisen følger 4.000 euro … og æren.
Vil du smage byens bedste baguette, skal du sætte kursen mod Rue Ordener 159 i det 18. arrondissement, bare 10-minuters gang fra Sacré-Coeur. Eneste minus er, at de har lukket om søndagen.
Bon appétit!
Er du sulten efter mere? Se vores samlede oversigt over de bedste spisesteder i Paris.